Tortilla z tuńczykiem

To idealna propozycja na śniadanie, kolację, przystawkę czy nawet świąteczny stół. Roladki z tortilli z tuńczykiem są szybkie w przygotowaniu, proste, a przy tym niezwykle smaczne. Sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i od święta!


Składniki:

  • tortilla 2 szt
  • tuńczyk puszka
  • serek chrzanowy 50 g
  • cebula mała
  • szczypiorek
  • jajko 2 szt ugotowane na twardo
  • natka pietruszki mała garść
  • majonez łyżka stołowa
  • pomidorki koktailowe 10 szt
  • sałata 4 liście
  • sól dwie szczypty
  • pieprz dwie szczypty

Wykonanie:

Do miski wkładamy odsączonego tuńczyka, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz starte na tarce jajka. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, i wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Każdy placek tortilli smarujemy serkiem chrzanowym, układamy po dwa liście sałaty, rozkładamy połowę przygotowanego farszu i dodajemy połówki pomidorków koktajlowych. Całość ciasno zwijamy w rulon, a następnie kroimy na plasterki o grubości około 2 cm. Gotowe roladki można udekorować posiekanym szczypiorkiem i podawać od razu lub schłodzić w lodówce – świetnie sprawdzą się jako szybka przekąska na każdą okazję.

Zapraszam na krótki filmik-Tortilla z tuńczykiem!




Komentarze

Popularne posty