Tortilla z tuńczykiem
To idealna propozycja na śniadanie, kolację, przystawkę czy nawet świąteczny stół. Roladki z tortilli z tuńczykiem są szybkie w przygotowaniu, proste, a przy tym niezwykle smaczne. Sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i od święta!
Składniki:
- tortilla 2 szt
- tuńczyk puszka
- serek chrzanowy 50 g
- cebula mała
- szczypiorek
- jajko 2 szt ugotowane na twardo
- natka pietruszki mała garść
- majonez łyżka stołowa
- pomidorki koktailowe 10 szt
- sałata 4 liście
- sól dwie szczypty
- pieprz dwie szczypty
Wykonanie:
Do miski wkładamy odsączonego tuńczyka, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz starte na tarce jajka. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, i wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Każdy placek tortilli smarujemy serkiem chrzanowym, układamy po dwa liście sałaty, rozkładamy połowę przygotowanego farszu i dodajemy połówki pomidorków koktajlowych. Całość ciasno zwijamy w rulon, a następnie kroimy na plasterki o grubości około 2 cm. Gotowe roladki można udekorować posiekanym szczypiorkiem i podawać od razu lub schłodzić w lodówce – świetnie sprawdzą się jako szybka przekąska na każdą okazję.
Zapraszam na krótki filmik-Tortilla z tuńczykiem!
Komentarze
Prześlij komentarz