Ciasteczka maślane
Idealne kruche ciasteczka maślane – tradycyjny smak, który zawsze się sprawdza! Są delikatne, maślane i rozpływają się w ustach. To klasyczne ciasteczka, które możesz podać same lub posypane cukrem pudrem lub ozdobić polewą z czekolady — w każdej wersji smakują obłędnie!
Składniki:
- mąka pszenna 3 szklanki
- cukier puder 3/4 szklanki
- żółtka 3 szt
- masło 250 g
Wykonanie:
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30–40 minut. Następnie dzielimy ciasto na dwie części, każdą cienko wałkujemy i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 170°C przez 13–15 minut, aż delikatnie się zarumienią. Po ostudzeniu możemy posypać je cukrem pudrem lub udekorować czekoladą.
Pod każdym przepisem znajdziesz krótki filmik z wykonaniem krok po kroku – gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste i przyjemne!
Zapraszam- Ciastka Maślane
Komentarze
Prześlij komentarz