Buraczki z imbirem

Pyszny i prosty dodatek do obiadu — na ciepło i na zimno! Aromatyczne buraczki z nutą imbiru to szybki i zdrowy sposób na urozmaicenie każdego posiłku.


Składniki:

  • buraczki gotowane 0,5 kg
  • imbir świeży około 2 cm
  • sól pół łyżeczki
  • pieprz trzy szczypty
  • cukier szczypta
  • sok z cytryny łyżka
  • olej dwie łyżki

Wykonanie:

Buraczki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Świeży imbir (około 2 cm) drobno siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy buraczki i całość doprawiamy: pół łyżeczki soli, trzy szczypty pieprzu, szczyptą cukru i łyżką soku z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Gotowe! Ten rozgrzewający, aromatyczny i wyrazisty w smaku dodatek idealnie pasuje zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Gorąco polecam — pokochasz od pierwszej łyżki.

Zapraszam na krótki film-Buraczki z imbirem!




Komentarze

Popularne posty