Pyszny i prosty dodatek do obiadu — na ciepło i na zimno! Aromatyczne buraczki z nutą imbiru to szybki i zdrowy sposób na urozmaicenie każdego posiłku.
Składniki:
buraczki gotowane 0,5 kg
imbir świeży około 2 cm
sól pół łyżeczki
pieprz trzy szczypty
cukier szczypta
sok z cytryny łyżka
olej dwie łyżki
Wykonanie:
Buraczki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Świeży imbir (około 2 cm) drobno siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy buraczki i całość doprawiamy: pół łyżeczki soli, trzy szczypty pieprzu, szczyptą cukru i łyżką soku z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Gotowe! Ten rozgrzewający, aromatyczny i wyrazisty w smaku dodatek idealnie pasuje zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Gorąco polecam — pokochasz od pierwszej łyżki.
Komentarze
Prześlij komentarz