Papryczki faszerowane Antipasti
Papryczki faszerowane to pyszna przekąska, łatwa w przygotowaniu i niezastąpiona na przystawkę czy do dań z grilla. Serdecznie zapraszam na sprawdzony przepis.
Składniki:
- papryczki małe słodkie 15 szt
- ser feta 200g
- ser śmietankowy typu almette 150g
- oregano łyżeczka
Zalewa:
- olej lub oliwa letnia 500 ml
- czosnek 3 ząbki
- oregano gałązka mała
Wykonanie:
Papryczki myjemy i odcinamy ogonki. Za pomocą długiego i wąskiego noża, oczyszczamy papryczki z nasion. Papryczki gotujemy w wodzie trzy minuty, następnie wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia. Ser feta oraz serek śmietankowy mieszamy z oregano na gładką masę. Serkiem faszerujemy papryczki, najwygodniej jest użyć rękawa cukierniczego lub małej łyżeczki. Nafaszerowane papryczki układamy ciasno do miski lub słoika i zalewamy letnią podgrzaną oliwą dodając czosnek i gałązkę oregano. Przechowujemy w lodówce, najlepsze są na drugi dzień! W lodówce można przechowywać około tygodnia.
Zapraszam również na krótki filmik instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz