Cordon bleu
Chrupiący schabowy z nadzieniem. Idealny na każdą okazję.
Składniki:
- schab 300 g (na 2 porcję)
- sól i pieprz do smaku
- ser żółty 4 plastry
- wędlina plastry 4 szt
- jajko
- mąka 50 g
- bułka tarta 50 g
- olej do smażenia
Wykonanie:
Schab oczyść i przekrój na dwa plastry, następnie delikatnie rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety. Dopraw z obu stron solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa połóż po dwa plastry sera żółtego i wędliny, a następnie ciasno zwiń w rulon lub złóż na pół. Każdy kotlet obtocz kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety przez około 4 minuty z każdej strony, aż panierka będzie złocista i chrupiąca. Podawaj na gorąco, np. z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Zapraszam również na krótki film- Gordon blue
Komentarze
Prześlij komentarz