Surówka z kiszonej kapusty

Kapusta kiszona to tradycyjny i niezastąpiony dodatek do wielu dań mięsnych i rybnych. Prawdziwa bomba witaminowa. Przygotujcie ze mną surówkę wykorzystując właśnie jej walory smakowe. Zapraszam!

Składniki:

  • kapusta kiszona 0,5 kg
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • jabłko
  • natka pietruszki około 1 łyżka
  • olej 3 łyżki stołowe
  • pieprz 2 szczypty
  • sól dwie szczypty

Wykonanie:

Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i siekamy na drobne paseczki. Marchew oraz jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy i wszystko dodajemy do kapusty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz olejem. Dokładnie mieszamy i mamy gotowe!

Gdy kapusta jest za kwaśna możemy dodać trochę cukru na złamanie smaku. 

Zapraszam również na krótki filmik instruktarzowy.



Komentarze

Popularne posty