Surówka z kiszonej kapusty
Kapusta kiszona to tradycyjny i niezastąpiony dodatek do wielu dań mięsnych i rybnych. Prawdziwa bomba witaminowa. Przygotujcie ze mną surówkę wykorzystując właśnie jej walory smakowe. Zapraszam!
Składniki:
- kapusta kiszona 0,5 kg
- marchew 1 szt
- cebula 1 szt
- jabłko
- natka pietruszki około 1 łyżka
- olej 3 łyżki stołowe
- pieprz 2 szczypty
- sól dwie szczypty
Wykonanie:
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i siekamy na drobne paseczki. Marchew oraz jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy i wszystko dodajemy do kapusty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz olejem. Dokładnie mieszamy i mamy gotowe!
Gdy kapusta jest za kwaśna możemy dodać trochę cukru na złamanie smaku.
Zapraszam również na krótki filmik instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz