Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa, bardzo smaczna i szybka. Przekąski ze śledziem zawszę sprawdzają się na spotkaniach w gronie przyjaciół.
Składniki:
- śledzie z oleju 6 szt
- ogórek konserwowy 3 szt
- cebula mała
- groszek konserwowy pół puszki
- fasola czerwona pół puszki
- jajka 3 szt
- majonez 2 łyżki
- musztarda pół łyżeczki
- sól pół łyżeczki
- pieprz pół łyżeczki
- natka pietruszki pęczek
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo od momentu zagotowania wody około 8-9 minut. Śledzie osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na mniejsze paseczki około 2 -3 cm. Do śledzi dodajemy ogórka konserwowego, cebulę pokrojoną w kostkę oraz: natkę pietruszki, groszek konserwowy, fasolę czerwoną oraz pokrojone w kostkę jajka. Całość doprawiamy majonezem musztardą solą oraz pieprzem. Sałatkę schładzamy w lodówce około dwie godziny. Polecam!
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy:
Komentarze
Prześlij komentarz