Ruloniki z szynką i sałatką jajeczną

Ruloniki z szynki, faszerowane pyszną sałatką jajeczną. Pyszna i prosta propozycja na Wielkanoc i nie tylko.


Składniki:
  • szynka konserwowa plastry 15 szt
  • jajka 5 szt
  • majonez 1 łyżka
  • szczypiorek 3 łyżki
  • sól dwie szczypty
  • pieprz szczypta
  • cukinia 120 g
  • kiełki ( do dekoracji)

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo około 8-9 minut od momentu zagotowania. Jajka studzimy i obieramy, kroimy w drobną kostkę dodajemy pokrojony drobno szczypiorek, majonez, sól oraz pieprz. Gotową sałatkę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na szynkę. Cukinie kroimy w drobne słupki i układamy na sałatce jajecznej. Wędlinę zawijamy i układamy na niej dekoracyjnie kiełki.

Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.



Komentarze

Popularne posty