Ruloniki z szynką i sałatką jajeczną
Ruloniki z szynki, faszerowane pyszną sałatką jajeczną. Pyszna i prosta propozycja na Wielkanoc i nie tylko.
Składniki:
- szynka konserwowa plastry 15 szt
- jajka 5 szt
- majonez 1 łyżka
- szczypiorek 3 łyżki
- sól dwie szczypty
- pieprz szczypta
- cukinia 120 g
- kiełki ( do dekoracji)
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo około 8-9 minut od momentu zagotowania. Jajka studzimy i obieramy, kroimy w drobną kostkę dodajemy pokrojony drobno szczypiorek, majonez, sól oraz pieprz. Gotową sałatkę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na szynkę. Cukinie kroimy w drobne słupki i układamy na sałatce jajecznej. Wędlinę zawijamy i układamy na niej dekoracyjnie kiełki.
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz