Modra Kapusta
Modra kapusta, szybki i pyszny dodatek do obiadu.
Składniki:
- kapusta czerwona 1 kg
- woda 300 ml
- cebula 1 szt
- masło łyżka
- sól pół łyżeczki
- Liść laurowy 2 szt
- ziele angielskie 2 szt
- pieprz 0,5 łyżaeczki
- ocet 3 łyżki
- jabłko 1 szt
Wykonanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Kapustę szatkujemy drobniej. Do podsmażonej cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz: wodę, sól, liść laurowy, ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy jabłko starte na tarce oraz ocet i pieprz.
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz