Modra Kapusta

 Modra kapusta, szybki i pyszny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • kapusta czerwona 1 kg
  • woda 300 ml
  • cebula 1 szt
  • masło łyżka
  • sól pół łyżeczki
  • Liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 2 szt
  • pieprz 0,5 łyżaeczki
  • ocet 3 łyżki
  • jabłko  1 szt


Wykonanie:

Cebulę kroimy  w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Kapustę szatkujemy drobniej. Do podsmażonej cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz: wodę, sól, liść laurowy, ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy jabłko starte na tarce oraz ocet i pieprz.

Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.



Komentarze

Popularne posty