Kotlety drobiowe
Kotlety drobiowe, delikatne i bardzo smaczne. Proste i szybkie w wykonaniu.
Składniki:
- pierś z kurczaka 2szt
- bułka mała
- mleko 100ml
- jajko
- cebula 1szt mała
- czosnek ząbek
- sól płaska łyżeczka
- pieprz 2 szczypty
- bułka tarta oraz olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, bułkę moczymy w mleku. Cebulę oraz czosnek kroimy drobniej. Do pokrojonej piersi dodajemy namoczoną bułkę oraz resztę składników: jajko, sól, pieprz oraz cebulę i czosnek. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Następnie masę schładzamy około 1 godzinę w lodówce. Schłodzone mięso formujemy w kotleciki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 8-10 minut. Mi z tych składników wyszło 10 kotlecików.
Serdecznie polecam.
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz