Kotlety drobiowe

 Kotlety drobiowe, delikatne i bardzo smaczne. Proste i szybkie w wykonaniu.


Składniki:

  • pierś z kurczaka 2szt
  • bułka mała
  • mleko 100ml
  • jajko
  • cebula 1szt mała
  • czosnek ząbek
  • sól płaska łyżeczka
  • pieprz 2 szczypty
  • bułka tarta oraz olej do smażenia


Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, bułkę moczymy w mleku. Cebulę oraz czosnek kroimy drobniej. Do pokrojonej piersi dodajemy namoczoną bułkę oraz resztę składników: jajko, sól, pieprz oraz  cebulę i czosnek. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Następnie masę schładzamy około 1 godzinę w lodówce. Schłodzone mięso formujemy w kotleciki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 8-10 minut. Mi z tych składników wyszło 10 kotlecików. 

Serdecznie polecam.

Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.


Komentarze

Popularne posty