Ciasto francuskie z serem mozzarella i pomidorami

Ciasto francuskie w połączeniu z serem mozzarella i pomidorem jest wyjątkowo smaczne. Idealnie pasuję na spotkania z przyjaciółmi.


Składniki:

ciasto francuskie 1 op

pomidory dojrzałe 2 szt

ser mozzarella kulki 2 szt

keczup 2-3 łyżki stołowe

sól dwie szczypty

oregano dwie szczypty

pieprz szczypta


Wykonanie:

Ciasto francuskie rozwijamy i nakłuwamy widelcem w paru miejscach. Rosmarowujemy na nim keczupem. Pomidory oraz ser mozzarella pokrój na plasterki i na przemiennie poukładaj na cieście. Całość dopraw oregano oraz solą i pieprzem. Boki ciasta delikatnie zegnij w stronę pomidorów. Piecz w 200 stopniach około 15-17 minut. Po wyjęciu z piekarnika daj odpocząć ciastu około 5 minut. Po tym czasie można już kroić na kawałki.


Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.



Komentarze

Popularne posty