Ciasto francuskie z serem mozzarella i pomidorami
Ciasto francuskie w połączeniu z serem mozzarella i pomidorem jest wyjątkowo smaczne. Idealnie pasuję na spotkania z przyjaciółmi.
Składniki:
ciasto francuskie 1 op
pomidory dojrzałe 2 szt
ser mozzarella kulki 2 szt
keczup 2-3 łyżki stołowe
sól dwie szczypty
oregano dwie szczypty
pieprz szczypta
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i nakłuwamy widelcem w paru miejscach. Rosmarowujemy na nim keczupem. Pomidory oraz ser mozzarella pokrój na plasterki i na przemiennie poukładaj na cieście. Całość dopraw oregano oraz solą i pieprzem. Boki ciasta delikatnie zegnij w stronę pomidorów. Piecz w 200 stopniach około 15-17 minut. Po wyjęciu z piekarnika daj odpocząć ciastu około 5 minut. Po tym czasie można już kroić na kawałki.
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz