Bułki z twarogu

Bułki z twarogu, są nie tyko zdrowe, mają  również wysoką zawartość białka, są naprawdę bardzo smaczne, pulchne i zachowują długo świeżość. Zapraszam na mój sprawdzony przepis.


Składniku:

  • twaróg 300 g
  • mąka pszenna 300 g
  • jajko 2 szt
  • soda oczyszczona jedna łyżeczka
  • słonecznik łuskany 3 łyżki stołowe
  • siemię lniane 1 łyżka

Wykonanie:

Bułki twarogowe są banalnie proste w wykonaniu, wystarczy rozkruszyć twaróg w rękach do miski i wsypać pozostałe składniki: mąkę, jajka, sodę oczyszczoną, słonecznik oraz siemię lniane. Ciasto zagniatamy ręcznie lub w robocie planetarnym do połączenia składników. Następnie dzielimy na osiem kawałków i formujemy bułeczki. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lekko spłaszczając bułki. Pieczemy w 180 stopniach około 14-16 minut.

Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.


Komentarze

Popularne posty