Szarlotka
Wyjątkowo lekka i pyszna mini szarlotka!
Deser szybki, i efektowny!
Składniki: (na dwie porcje)
- Jabłko 3 szt duże
- serek mascarpone 100g.
- cukier wanilinowy 8 g
- migdały
- cynamon 3-4 szczypty
Wykonanie:
Jabłka myjemy i obieramy ścieramy na tarce na cienkie plasterki. Do kamionki lub ringa z foli aluminiowej wykładamy część jabłek na wysokość około 2 cm. Na jabłka dodajemy łyżkę mascarpone, posypując go cukrem wanilinowym oraz cynamonem. Czynność tą powtarzamy układając na górę drugą warstwę jabłek. Na górze również posypmy cynamonem oraz cukrem wanilinowym i odrobiną migdałów. Pieczemy w piekarniku 180 stopniach około 15-17 minut. Polecam
Zapraszam również na krótki filmik instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz