Szarlotka

Wyjątkowo lekka i pyszna mini szarlotka!

Deser szybki, i efektowny!



Składniki: (na dwie porcje)

  • Jabłko 3 szt duże
  • serek mascarpone 100g. 
  • cukier wanilinowy 8 g
  • migdały
  • cynamon 3-4 szczypty


Wykonanie:

Jabłka myjemy i obieramy ścieramy na tarce na cienkie plasterki. Do kamionki lub ringa z foli aluminiowej wykładamy część jabłek na wysokość około 2 cm. Na jabłka dodajemy łyżkę mascarpone, posypując go cukrem wanilinowym oraz cynamonem. Czynność tą powtarzamy układając na górę drugą warstwę jabłek. Na górze również posypmy cynamonem oraz cukrem wanilinowym i odrobiną migdałów. Pieczemy w piekarniku 180 stopniach około 15-17 minut. Polecam


Zapraszam również na krótki filmik instruktarzowy.




Komentarze

Popularne posty