Pankejki
Puszyste pankejki, uwielbiane przez moich najbliższych.
Z moimi przepisami wszystko ci się uda!
Składniki:
- mąka pszenna 300 g
- cukier puder 1/4 szklanki
- proszek do pieczenia pół łyżeczki
- soda oczyszczona łyżeczka
- mleko 300 ml tłuste
- jajko 1 szt
- masło 2 łyżki roztopione
Wykonanie:
Mieszamy mieszankę suchą, mąkę z cukrem: sodę oraz proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu mieszamy mokre składniki : jajko oraz mleko łączymy ze sobą, następnie dodajemy do mieszanki suchej i energicznie mieszamy trzepaczką dodając roztopione masło. Smażymy na suchej rozgrzanej patelni około minutę na każdą ze stron. Podajemy z cukrem pudrem, konfiturą lub z owocami.
Zapraszam również na krótki filmik instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz