Jajka w sosie

 Jajka w sosie, idealne na święta Wielkanocne, zapraszam na pyszny i szybki przepis.




Składniki:

  • Jajka 6 szt
  • majonez 2 łyżki stołowe
  • śmietana 18% 1 łyżkia stołowa
  • cebula 1 szt
  • ogórek kiszony 2szt
  • musztarda stołowa 1 łyżeczka
  • koperek świeży łyżka
  • sól pół płaskiej łyżeczki
  • pieprz do smaku


Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, od momentu zagotowania wody około 8-9 minut. Następnie jajka schładzamy i obieramy. Ogórka oraz cebulę kroimy w drobną kostkę dodajemy majonez, musztardę oraz śmietanę, doprawiamy solą oraz pieprzem i pokrojonym koperkiem. Gotowy sos przekładamy na talerz i układamy na nim jajka przekrojone na pół.

Zapraszam na krótki film instruktarzowy.



Komentarze

Popularne posty