Jajka w sosie
Jajka w sosie, idealne na święta Wielkanocne, zapraszam na pyszny i szybki przepis.
Składniki:
- Jajka 6 szt
- majonez 2 łyżki stołowe
- śmietana 18% 1 łyżkia stołowa
- cebula 1 szt
- ogórek kiszony 2szt
- musztarda stołowa 1 łyżeczka
- koperek świeży łyżka
- sól pół płaskiej łyżeczki
- pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, od momentu zagotowania wody około 8-9 minut. Następnie jajka schładzamy i obieramy. Ogórka oraz cebulę kroimy w drobną kostkę dodajemy majonez, musztardę oraz śmietanę, doprawiamy solą oraz pieprzem i pokrojonym koperkiem. Gotowy sos przekładamy na talerz i układamy na nim jajka przekrojone na pół.
Zapraszam na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz