Jajka w sosie koperkowym

Ten przepis zaskoczy Cię pysznym smakiem - JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM!

Tak przygotowane jajka pasują na każdą uroczystość, a przede wszystkim na święta wielkanocne.

Zapraszam!

Składniki:

  • Jajka 6 szt.
  • Koperek świeży pęczek
  • cebula 1szt mała
  • śmietana 18% 2 łyżki stołowe
  • majonez 2 łyżki stołowe
  • musztarda stołowa 1 łyżeczka
  • sól pół płaskiej łyżeczki
  • pieprz dwie szczypty

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, od momentu zagotowania wody około 8-9 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i przekrajamy na pół. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekany koperek oraz pozostałe składniki:  śmietanę, majonez, musztardę sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Sos przekładamy do wyższego talerza i układamy na nim przekrojone jajka.

Zapraszam na krótki filmik instruktarzowy:



Komentarze

Popularne posty