Jajka w sosie koperkowym
Ten przepis zaskoczy Cię pysznym smakiem - JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM!
Tak przygotowane jajka pasują na każdą uroczystość, a przede wszystkim na święta wielkanocne.
Zapraszam!
Składniki:
- Jajka 6 szt.
- Koperek świeży pęczek
- cebula 1szt mała
- śmietana 18% 2 łyżki stołowe
- majonez 2 łyżki stołowe
- musztarda stołowa 1 łyżeczka
- sól pół płaskiej łyżeczki
- pieprz dwie szczypty
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, od momentu zagotowania wody około 8-9 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i przekrajamy na pół. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekany koperek oraz pozostałe składniki: śmietanę, majonez, musztardę sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Sos przekładamy do wyższego talerza i układamy na nim przekrojone jajka.
Zapraszam na krótki filmik instruktarzowy:
Komentarze
Prześlij komentarz