Ciasto czekoladowo-bananowe

Wyjątkowo smaczne, bardzo czekoladowe ciasto, wilgotne aromatyczne dosłownie rozpływające się w ustach. Idealne na spotkania z przyjaciółmi.



Składniki:

banany 4 szt

jajka 2 szt

olej 120 ml

cukier 160 g

cukier wanilinowy 30 g

mąka pszenna 200g

kakao 30 g

proszek do pieczenia płaska łyżeczka

czekolada gorzka 100 g


Wykonanie :

Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jajka i mieszamy, po kolei dodajemy : olej, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia nie przerywając mieszania. Czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki i dodajemy do całości. Ciasto wykładamy do formy typu keksówka wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 55-60 minut. Do suchego patyczka. 


Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.



Komentarze

Popularne posty