Ciasto czekoladowo-bananowe
Wyjątkowo smaczne, bardzo czekoladowe ciasto, wilgotne aromatyczne dosłownie rozpływające się w ustach. Idealne na spotkania z przyjaciółmi.
Składniki:
banany 4 szt
jajka 2 szt
olej 120 ml
cukier 160 g
cukier wanilinowy 30 g
mąka pszenna 200g
kakao 30 g
proszek do pieczenia płaska łyżeczka
czekolada gorzka 100 g
Wykonanie :
Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jajka i mieszamy, po kolei dodajemy : olej, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia nie przerywając mieszania. Czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki i dodajemy do całości. Ciasto wykładamy do formy typu keksówka wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 55-60 minut. Do suchego patyczka.
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz