Brownie z orzechami
Bardzo czekoladowe brownie z dodatkiem orzechów z chrupiącym wierzchem, wilgotne w środku.
Czekoladowe ciasto, które zawsze jest tzw: zakalcem, aczkolwiek jest pyszne i rozpływa się w ustach. Fani czekolady będą zachwyceni.
Składniki:
- masło 200 g
- jajka 3 szt
- mąka pszenna 135 g
- cukier 280 g
- czekolada gorzka 200 g
- szczypta soli
Dodatkowo:
- orzechy włoskie 50 pokrojone
- czekolada gorzka 30 g pokrojona
Wykonanie:
Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka z cukrem miksujemy . Następnie dodajemy wystudzoną i rozpuszczoną czekoladę z masłem i ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli chwilkę mieszamy tak aby nie było grudek. Przygotowane ciasto wlewamy do formy o wymiarach 21 cm-28 cm wyłożoną papierem do pieczenia na wierz posypujemy orzechami oraz czekoladą. Ciasto włóżmy do nagrzanego piekarnika i pieczmy w 160 stopniach 35 minut.
Pod każdym przepisem, krótki filmik instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz