Brownie z orzechami

Bardzo czekoladowe brownie z dodatkiem orzechów z chrupiącym wierzchem, wilgotne w środku.

Czekoladowe ciasto, które zawsze jest tzw: zakalcem, aczkolwiek jest pyszne i rozpływa się w ustach. Fani czekolady będą zachwyceni.


Składniki:


  • masło 200 g
  • jajka 3 szt
  • mąka pszenna 135 g
  • cukier 280 g
  • czekolada gorzka 200 g
  • szczypta soli


Dodatkowo:

  • orzechy włoskie 50 pokrojone
  • czekolada gorzka 30 g pokrojona


Wykonanie:

Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka z cukrem miksujemy . Następnie dodajemy wystudzoną i rozpuszczoną czekoladę z masłem i ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli chwilkę mieszamy tak aby nie było grudek. Przygotowane ciasto wlewamy do formy o wymiarach 21 cm-28 cm wyłożoną papierem do pieczenia  na wierz posypujemy orzechami oraz czekoladą. Ciasto włóżmy do nagrzanego piekarnika i pieczmy w 160 stopniach 35 minut.

Pod każdym przepisem, krótki filmik instruktarzowy.


Komentarze

Popularne posty