Rolada serowa z warzywami




Składniki na ciasto:

# ser żółty 400 g

# majonez 3 łyżki

# jajka 3 szt

Składniki na farsz:

# cebula 1szt

# pieczarki 400g

# szpinak mrożony / rozmrożoną garść

# czosnek 2 ząbki

# sól i pieprz

Wykonanie ciasta:

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy. Dodajemy majonez, jajka i mieszamy dokładnie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na kształt prostokąta. Pieczemy w 180 st. góra/dół około 15 - 17 minut.

Przygotowanie farszu:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na dwóch łyżkach oleju do utraty surowości. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy parę minut, a pod koniec dodajemy pokrojony szpinak, czosnek, sól i pieprz.

Wykończenie:

Wystudzony farsz rozprowadzamy równomiernie na całej powierzchni ciasta serowego. Następnie zwijamy w roladę i kroimy. 

Wspaniale wygląda, smakuję oraz sprawdza się  na różnych domowych przyjęciach.

 

Obejrzyj jak przygotować:


 


Komentarze

Popularne posty