Rolada serowa z warzywami
Składniki na ciasto:
# ser żółty 400 g
# majonez 3 łyżki
# jajka 3 szt
Składniki na farsz:
# cebula 1szt
# pieczarki 400g
# szpinak mrożony / rozmrożoną garść
# czosnek 2 ząbki
# sól i pieprz
Wykonanie ciasta:
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy. Dodajemy majonez, jajka i mieszamy dokładnie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na kształt prostokąta. Pieczemy w 180 st. góra/dół około 15 - 17 minut.
Przygotowanie farszu:
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na dwóch łyżkach oleju do utraty surowości. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy parę minut, a pod koniec dodajemy pokrojony szpinak, czosnek, sól i pieprz.
Wykończenie:
Wystudzony farsz rozprowadzamy równomiernie na całej powierzchni ciasta serowego. Następnie zwijamy w roladę i kroimy.
Wspaniale wygląda, smakuję oraz sprawdza się na różnych domowych przyjęciach.
Obejrzyj jak przygotować:
Komentarze
Prześlij komentarz