CIASTKA PIEGUSKI
Proste, pyszne ciastka, które znikają szybko - PIEGUSKI
Zapraszam:
Składniki:
- masło 200g
- jajka 2 żółtka oraz 2 całe jajka
- cukier 180g
- mąka pszenna 400g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- czekolada 100 g
- orzechy włoskie 60g
Wykonanie:
Masło (miękkie) miksujemy z cukrem oraz jajkami na gładką masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę. Miksujemy kolejne 2- 3 minuty. Czekoladę oraz orzechy kroimy drobno i dodajemy do ciasta, mieszając łyżką. Następnie wykładamy porcje ciasta łyżką stołową na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętajmy, aby ciastka wykładać w odstępach, gdyż będą rosły!
Pieczemy w 180 stopniach około 12-15 minut
Komentarze
Prześlij komentarz