CIASTKA PIEGUSKI

Proste, pyszne ciastka, które znikają szybko - PIEGUSKI

Zapraszam:

Składniki:

  • masło 200g
  • jajka 2 żółtka oraz 2 całe jajka
  • cukier 180g
  • mąka pszenna 400g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • czekolada 100 g
  • orzechy włoskie 60g

Wykonanie:

Masło (miękkie) miksujemy z cukrem oraz jajkami na gładką masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę. Miksujemy kolejne 2- 3 minuty. Czekoladę oraz orzechy kroimy drobno i dodajemy do ciasta, mieszając łyżką. Następnie wykładamy porcje ciasta łyżką stołową na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętajmy, aby ciastka wykładać w odstępach, gdyż będą rosły! 

Pieczemy w 180 stopniach około 12-15 minut



Komentarze

Popularne posty