Babka majonezowa
Składniki:
- jajka 5 szt
- cukier puder 1szklanka
- cukier wanilinowy 1 szt
- majonez 4 łyżki stołowe
- mąka pszenna 1 szklanka
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- budyń waniliowy
Szklanka u mnie ma pojemność 250ml (chyba ,że zaznaczę w danym przepisie inną pojemność)
Wykonanie:
Do misy dodajemy jajka, cukier oraz cukier wanilinowy. Miksujemy na gładką masę, około 3 minuty. Następnie dodajemy majonez, mąkę i proszek do pieczenia oraz budyń. Ponownie miksujemy do połączenia wszystkich składników. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem (masło, margaryna) i pieczemy w 180 stopniach około 35-40 minut. Babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.
Zachęcam również do obejrzenia filmiku instruktarzowego, który jest pod każdym przepisem.
Komentarze
Prześlij komentarz