Babka majonezowa

 Składniki:


  • jajka 5 szt
  • cukier puder 1szklanka
  • cukier wanilinowy 1 szt
  • majonez 4 łyżki stołowe
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • budyń waniliowy 


Szklanka u mnie ma pojemność 250ml (chyba ,że zaznaczę w danym przepisie inną pojemność)



Wykonanie:

Do misy dodajemy jajka, cukier oraz cukier wanilinowy. Miksujemy na gładką masę, około 3 minuty. Następnie dodajemy majonez, mąkę i proszek do pieczenia oraz budyń. Ponownie miksujemy do połączenia wszystkich składników. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem (masło, margaryna) i pieczemy w 180 stopniach około 35-40 minut. Babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

Zachęcam również do obejrzenia filmiku instruktarzowego, który jest pod każdym  przepisem.




Komentarze

Popularne posty