Tortilla z łososiem i avokado
Idealna jako przystawka, przekąska na święta lub szybki poczęstunek dla gości.
Lekka, świeża, a zarazem wyjątkowo smaczna – ta tortilla z pewnością zrobi wrażenie na Twoim stole! To szybka, efektowna i lekka przekąska, która łączy kremowe awokado, słony smak fety i delikatność łososia. Sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i jako przekąska na imprezie. Gwarantuję – goście będą zachwyceni!
Składniki:
- placki tortilli 2szt
- avokado 1 szt
- ser feta 30 g
- łosoś wędzony 150 g
- sok z cytryny łyżeczka
- sól szczypta
- cukier puder szczypta
- sałata 4-5 liści
- ogórek świeży 100 g
Wykonanie:
Awokado myjemy, obieramy i rozgniatamy widelcem na gładką pastę. Dodajemy sok z cytryny, szczyptę soli oraz odrobinę cukru pudru, całość dokładnie mieszamy. Placki tortilli smarujemy cienką warstwą sera feta, a następnie przygotowaną pastą z awokado. Na środku układamy liście sałaty, wędzonego łososia oraz ogórka pokrojonego w cienkie słupki. Zwijamy tortille ciasno w rulon, a następnie kroimy na kawałki o szerokości około 2–3 cm. Gotowe roladki układamy na półmisku i podajemy jako pyszną przystawkę lub przekąskę. Smacznego!
Zapraszam również na krótki filmik- Tortilla z łososiem!
Komentarze
Prześlij komentarz