Tortilla z łososiem i avokado

Idealna jako przystawka, przekąska na święta lub szybki poczęstunek dla gości.
Lekka, świeża, a zarazem wyjątkowo smaczna – ta tortilla z pewnością zrobi wrażenie na Twoim stole! To szybka, efektowna i lekka przekąska, która łączy kremowe awokado, słony smak fety i delikatność łososia. Sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i jako przekąska na imprezie. Gwarantuję – goście będą zachwyceni!


Składniki:

  • placki tortilli 2szt
  • avokado 1 szt
  • ser feta 30 g
  • łosoś wędzony 150 g
  • sok z cytryny łyżeczka
  • sól szczypta
  • cukier puder szczypta
  • sałata 4-5  liści
  • ogórek świeży 100 g

Wykonanie:

Awokado myjemy, obieramy i rozgniatamy widelcem na gładką pastę. Dodajemy sok z cytryny, szczyptę soli oraz odrobinę cukru pudru, całość dokładnie mieszamy. Placki tortilli smarujemy cienką warstwą sera feta, a następnie przygotowaną pastą z awokado. Na środku układamy liście sałaty, wędzonego łososia oraz ogórka pokrojonego w cienkie słupki. Zwijamy tortille ciasno w rulon, a następnie kroimy na kawałki o szerokości około 2–3 cm. Gotowe roladki układamy na półmisku i podajemy jako pyszną przystawkę lub przekąskę. Smacznego!

Zapraszam również na krótki filmik- Tortilla z łososiem!


Komentarze

Popularne posty