Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym
Jeśli marzysz o daniu, które zachwyca smakiem, a jednocześnie nie wymaga godzin w kuchni, wypróbuj to aromatyczne spaghetti z krewetkami w pomidorowym sosie – gotowe w kilkanaście minut i godne najlepszej restauracji!
Składniki:
- makaron spaghetti 300 g
- pomidory dojrzałe 3 szt
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
- krewetki 300 g
- oliwa 3 łyżki
- sól pół płaskiej łyżeczki
- pieprz dwie szczypty
- tabasco parę kropel
- czosnek dwa ząbki
- natka pietruszki garść
Wykonanie:
Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć krewetki i smaż je po około 1,5 minuty z każdej strony. Dodaj sól, pieprz, posiekany czosnek oraz kilka kropel tabasco dla wyrazistego smaku. Następnie dorzuć pomidory i łyżeczkę koncentratu, całość duś przez kilka minut, aż pomidory się rozpadną. Na koniec wsyp garść posiekanej natki pietruszki, dodaj ugotowany makaron i dokładnie wszystko wymieszaj, by makaron idealnie połączył się z sosem.
Gotowe danie to prawdziwa eksplozja smaku – lekko pikantne, aromatyczne, świeże i niesamowicie apetyczne. Idealne na szybki obiad lub romantyczną kolację!
Zapraszam na krótki filmik-Makaron z Krewetkami!
Komentarze
Prześlij komentarz