Śledzie z sałatką na buraczkach
Pyszne i efektowne śledzie z sałatką w towarzystwie buraczków. Idealne połączenie smaków. Idealne na spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki:
śledzie 5 szt z oleju
jajko 2 szt
ogórek konserwowy 2 szt
koperek łyżka stołowa
majonez łyżka stołowa
buraczki gotowane 2 szt
sól i pieprz dwie szczypty
Wykonanie:
Śledzie osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Jajka gotujemy na twardo od momentu zagotowania wody 8-9 minut, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy ogórka konserwowego pokrojonego oraz koperek. Łączymy z majonezem, solą i pieprzem. Buraczki kroimy na cienkie plastry i układamy po trzy plasterki tak, aby na siebie nachodziły. Na buraczki układamy, zwiniętego śledzia w rulon i uzupełniamy go sałatką. Dekorujemy i podajemy.
Smacznego!
Zapraszam również na krótki film instruktarzowy.
Komentarze
Prześlij komentarz